FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-09-13

SZÉP, ÚJ JÖVŐ

Most találtam egy cikket az allure.com honlapján és olyan izgalmasnak találtam, hogy gondoltam megosztom magyarul veletek (aki gondolja, az persze nyugodtan olvassa eredetiben nyelvgyakorlásképpen). Nem másról lesz itt szó most, mint a jövő lehetséges technikai újításairól a szépségápolás területén...

Forrás: http://www.allure.com/beauty-trends/2011/beauty-innovations#slide=1


1, A JÖVŐ RÁNCHARCOSAI: 
Néhány éven belül lehetséges, hogy egyszerűen csak letöröljük majd arcunkról a ráncokat egy olyan kémiai anyag segítségével, ami botulinum toxint tartalmaz - ugyanazt a hatóanyagot, amit a ma oly divatos botoxkezelések, csak nem injekció, hanem krém formában. A szer tesztelése még folyamatban van, ám ha beválik, akkor a ráncfeltöltő injekciókat felválthatják azok a ránctalanító arckrémek, melyek fájdalommentesen nyújtják ugyanazt a hatást.



2, HÁZI LÉZER KEZELÉS:
A jövőben új eszközök fognak megjelenni a fürdőszobapolcon a hajszárító mellett. Nagy az esélye, hogy hamarosan otthonunk kényelmében is használhatunk olyan lézeres eszközöket, melyek sárga lézerfénnyel serkentik a bőr kollagéntermelését, így kisimítva azt. Ez a technika jelenleg csak szakrendelőkben és exkluzív szépségközpontokban érhető el, de hamarosan beszerezhető lesz a biztonságos és megfizethető otthoni verziója is. Tíz éven belül akár egy olyan multifunkciós eszköz is a piacra kerülhet, ami egyesíti az összes manapság népszerű szépészeti technikát: a rádiófrekvenciás kezelést, az ultrahangot, a lézert és a fényterápiát is. Így egy masinával tudjuk majd felvenni a harcot a pattanások, a napkárosodás, a hajproblémák és a ráncok ellen.



3, FÜRDŐ VÍZ NÉLKÜL:
Ez egy kissé furcsán hangzik, de egy pár év múlva lehetséges, hogy már nem is fogunk vizet használni a mindennapi tisztálkodásunkhoz. Helyette lehet, hogy a manapság a kutyamosókban alkalmazott karbonszálas tisztítórendszereket fogják emberi használatra átalakítani. A klasszikus vízfürdő is meg fog azért maradni, de csak relaxációs céllal.



4, ŐSZÜLÉS ELLENI KAPSZULA:
A jövőben nem kell többet hajfestésre költenünk, hogy eltüntessük ősz hajszálainkat. Elég lesz bekapni egy őszülés elleni kapszulát, Az ötlet egy a leukémia kezelésében alkalmazott gyógyszerből származik, mely a szedése során számos betegnél eltüntette azok ősz hajszálait.



5, SZŐRTELENÍTÉS MÁSKÉPP:
Amikor szőrtelenítésre kerül a sor, a jövőben elfelejthetjük a borotvát,  a gyantát és az epilátort. Helyettük   egy otthoni lézeres eszközt fogunk használni, amely hajszálpontosan vágja majd le a nemkívánatos szőrszálakat, míg egy másik eszköz egy szempillantás  alatt végleg végez a szőrtüszőben megbújó szőrszálakkal.



6, TÜKÖRSIMA BŐR:
A jövőben a kozmetikai tükreink segítségével nem csak az arcképünkben tudunk majd gyönyörködni. Ennél sokkal többre leszünk képesek: egy digitális hőmérőhöz hasonló érzékelő lesz a tükörhöz csatlakoztatva, ami a bőrrel érintkezve felméri majd annak az aktuális  állapotát és tanácsot ad a szükséges kezelésekkel kapcsolatban.



7, BELSŐ NAPVÉDELEM:
A jövőben a napvédő (és testápoló) szereket nem kézzel fogjuk magunkra kenegetni, hanem a zuhanyhoz hasonló otthoni kabinok fogják a testünket napvédő vagy bőrápoló permettel bevonni. Valószínűleg mindennapos lesz az is, hogy a reggeli kávénk mellett egy napvédő kapszulát is bekapunk, ami belülről számolja majd fel a napfény okozta sejtkárosodást. Így mielőtt hosszabb időre a napra mennénk, csak bevesszük majd ezt a tablettát, ami  előre megvédi a bőrünket a napsugárzás okozta károsodástól.



8, MAKULÁTLAN MOSOLY:
A jövőben a szokásos száj- és fogápolási rituálénk új hasznos elemekkel fog gazdagodni. Csak beveszünk majd egy tablettát, s fogaink erősebbek lesznek mint valaha. Hamarosan olyan fogkrémek is piacra fognak kerülni, amik védőréteget vonnak a fogak köré, így megelőzve azok élelmiszerek okozta elszíneződését. A jövő napelemes fogkeféi elektronokat fognak mosás közben a fogkefe fejéből kibocsájtani, ami a szájban található természetes savakkal reakcióba lépve elpusztítják majd a fogszuvasodást okozó baktériumokat és a fogkövet is.



Látva a jelenlegi rohamos technikai fejlődést életünk minden területén, kétségem sincs afelől, hogy számos ezek közül a jóslatok közül hamarosan valóra fog válni. 

Ti melyiknek örülnétek a legjobban?

No comments:

Post a Comment

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe