FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-06-11

HIMALAYA HERBALS GYENGÉD RADÍROZÓ ARCLEMOSÓ

Már rég ott csücsülnek a drogériák polcain a Himalaya Herbals termékei, de én csak most jutottam oda, hogy jobban szemügyre vegyem őket, és adjak nekik egy lehetőséget, hogy bizonyítsanak és azt kell mondjam, az első benyomások nagyon biztatóak.

Összesen két terméküket szereztem be, melyek közül most a minden bőrtípusra ajánlott gyengéd radírozó arclemosójukat mutatom meg (a másik pedig egyelőre maradjon titok), s az első használatok tapasztalatait osztom meg veletek...
Alapjáraton érdemes tudni a márkát gyártó cégről, hogy 1930-ban Indiában alapították és alapfilozófiájuk szerint az ősi ajurvédikus alapokon nyugvó 5000 éves gyógynövénytudományt ötvözik a modern tudományos kutatások vívmányaival, s így gyógyszerészeti szintű ajurvédikus termékeket hoznak létre. (Aki bővebben szeretne olvasni a cég történetéről és filozófiájukról, az látogasson el a honlapjukra: http://www.himalayaherbals.hu ) Még fontos infó lehet, hogy csak természetes eredetű aktív hatóanyagokkal dolgoznak (bár ez szerintem nem azt jelenti, hogy a készítmények töltelékanyagai is mind természetesek lennének...)


No de akkor ezután a kis bevezető után jöjjenek a radírozó arclemosójukkal kapcsolatban szerzett első benyomásaim. A termék ajánlott fogyasztói ára 1390 Ft, amiért 150 ml terméket kapunk kinyomós tubusban (ez átlag mennyiségnek mondható). Ez egy enyhén barackos árnyalatú, fehér és narancsos barackmag szemcsékkel megspékelt viszonylag sűrű állagú szappanmentes gél.


Az első piros pontot az illata miatt kapja: nagyon finom, leginkább a klasszikus kék Nivea krémre emlékeztető illata van, amit személy szerint én imádok.

Az illata után a második pozitívuma az állaga: sűrű gél, ami felvitel közben nagyon krémes, kényeztető érzetű a bőrön és a benne leledző kis barackmag szemcsék pont jó arányban vannak benne (nem túl durvák, de érzi az ember a tisztító hatásukat).

A hatóanyagok között van a számomra eleddig misztikus homályba burkolódzó nim növény (http://www.mete.mtesz.hu/kiado/oszk/oszk_2001/oszk2001_3/pdf/3_6.pdf), valamint a jóval ismertebb citrom és aloe vera.


Az első bevetések után úgy érzem, ez valószínűleg pont nekem való kis finomság lesz, mert könnyű eloszlatni, remek illata és kényeztető krémes állaga van, könnyű lemosni (ami pl. a Nivea All in One extra mélytisztító lemosómról nem mondható el.... de ez egy másik poszt lesz) és ami még nagyon fontos, hogy a használata után makulátlanul tisztának érzem a bőröm, anélkül, hogy kiszáradna, feszülne vagy húzódna.

Az abszolút pozitív első benyomások után már csak azért szurkolok, hogy hosszú távú használat során se derüljön ki semmi turpisság és akkor akkor bekerülhet az örök érvényű kedvencek közé (de erről majd az első tubus elfogyasztása után tudok majd nyilatkozni). :-)

Ti próbáltatok már bármit a Himalaya Herbalstól? Vélemények? 

3 comments:

  1. Én szinte az összes arctisztítójukat végig próbáltam, közöttük ezt is! Imádtam szerintem szuper termék nyárra, én tavalyi évben kaptam rájuk. Nálam a legeslegjobban a Hidratáló arclemosó vált be, ami normál és száraz bőrre való; őt tényleg télen nyáron tudom ajánlani imádom az illatát.
    Nekem beváltak nagyon, remélem te sem fogsz csalódni. Viszont imádok kísérletezni úgyhogy jelenleg Yves Rocher termékekkel kezdem/fejezem be a napjaimat.

    ReplyDelete
  2. Próbáltam már egy kakaóvajas testápolót, egy mélytisztító tonikot és egy sampont még most is használok. Egyszerre vettem őket, mert érdekelt a márka, de engem egyik se igazán vett le a lábamról.

    ReplyDelete
  3. Nekem pattanásos a bőröm, és bevásároltam az pattanás elleni krémből, nim lemosóból, nim arcradírból. Azt tudom mondani, hogy végre megtaláltam az igazi megoldást a problémámra. Nagyon sok mindent kipróbáltam már korábban, Clean&Clear, Nivea, Garnier..stb, de az eredmény megdöbbentően nagy.
    Egyébként utána olvastam a NIM növénynek, mert én sem ismertem, és ez a leghatékonyabb antibakteriális hatású gyógynövény, amelyet bőrgyógyászok is használnak bizonyos kenceficékben alapanyagként. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek problémás az arcbőre.

    Ezen kívül én még egy fogkrémet próbáltam ki. Erről csak annyit tudok mondani, hogy életem fogkrémje. Előtte paradontax-ot használtam. Zongorázni lehet a különbséget. Az elején egy kicsit megijedtem, mert barnás a színe a fogkrémnek a gyógynövény összetétel miatt. De néhány hét használat után teljesen elmúlt a fogínyvérzésem. Ezen kívül természetes Flourid van benne, ami szintén nagy pozitívum volt benne.

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe