FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-03-11

KEDVENCEK EGY SMINKBEN

Tegnap előtt olyan sminket akartam készíteni, ami nem túl feltűnő, de azért trükkösen kiemeli a szemem barnaságát. Van egy új szemhéjfesték trióm a L'Oréaltól, amit nagy nehezen vettem csak meg, de most hogy már használom, sajnálom, hogy nem tettem meg hamarabb. Ma (többek között) ezt mutatom meg Nektek.

És ez nem csak ez az egyetlen sminktermék, amit mostanában nagyon szeretek. Az alapozó, a szájfény, a szem- és a szájkontúr ceruza ebben a sminkben mind aktuális kedvencek, amikről most egy kicsit részletesebben is írok (és a képeken ezek mellett megint megcsodálhatjátok a pizsim is)...

Szóval a smink középpontjában a L'Oréal Paris egy viszonylag régóta piacon lévő terméke a Color Appeal Trio Pro szemhéjpúder Timeless Khaki névre keresztelt hármasa áll, mely "a kolorimetria professzionális fogalmát követve szemíriszünk természetes színének kiegészítő árnyalatait kínálja, hogy életre keltse tekintetünket". 


A zengzetes ígéretek ellenére sokáig nem hajlottam rá, hogy beszerezzem , mert a drogéria polcán nem tűntek annyira hívogatónak a színek (annak ellenére, hogy a csomagolás maga csinoska volt). Aztán jött egy remek kis leárazás és úgy gondoltam "üsse kavics, kipróbálom"... és nem bántam meg. A két sötétebb árnyalat mohazöldet idéz, míg a világos egy enyhe fényű világos menta árnyalat. 


Mindhárom színnek van egy finom selymes fénye, de abszolút nem hivalkodó, így remekül kihasználhatóak a hétköznapok során és én nagyon szeretem azt, ahogy tényleg segítenek ezek az árnyalatok kiemelni a szemem barnaságát. Arról nem is beszélve, hogy remek a szemhéjporok állaga, nagyon könnyű a felvitelük és az összedolgozásuk. Bár az inci-finci applikátor amit mellékeltek hozzá inkább a vicc kategóriába tartozik, de ecsettel gyönyörűen építhetőek és satírozhatóak a színek. 



És még egy dolog, ami szerintem fontos: bár arról nem tudok nyilatkozni szemhéjfesték bázis nélkül hogyan teljesítene (mert porfestékek alá én mindig használok), de azzal tartós, 6-8 órát simán kibír az én erősen olajosodó szemhéjamon is. A nap végére (úgy este 8-9 felé) látszik, hogy fakult a szín, de még ekkor sem ül be a szemhéjráncba (ami azért úgy nem rossz, hogy reggelente általában úgy fél hét körül teszem fel a sminkem ). Ezek a képek a nap végén készültek:





És akkor most jöjjön még egy-két termék, amik mostanában kedvenceim és néhány gondolat róluk. Az egyik a metálfényű barna szemceruza, amit a szempillák tövében láttok. Erről már egy régebbi bejegyzésemben írtam. Ez a Maybelline Khol Express vízálló szemceruzája, ami azért nagy kedvencem már rég, mert iszonyat tartós és nagyon szeretem ezt a szép bronzos barna árnyalatot, ami egész nap kitartóan keretezi a szemem. 




Egyetlen gond van vele, hogy néha ahogy megszárad a szemhéjamon, kicsit olyan, mintha picit ráncosítaná a bőrt (gondolom összébb húzza), de ez csak annak látható, aki 5 centiről vizslatja a szemem... és ugye olyan emberből nem sok van. :-)

És egy kis sminktrükköt is elárulok most nektek: mostanában úgy szoktam kontúrozni, hogy először húzok egy vastagabb (3-4 mm-es) barna vonalat a szempillák tövéhez és ezt követően húzok egy nagyon vékony (1 mm-es) fekete vonalat szorosan a szempillák tövébe (és néha a felső szempillasor belső vonalán is végigfuttatom a fekete ceruzát). Ez az én kis optikai szempilla tuningom, amivel megmarad a barna kontúr természetesebb hatása és a szempillák is egy picit dúsabbnak tűnnek.


Az alapozó, amit ezeken a képeken láttok egy új szerzemény: az Astor Skin Match alapozója. Amiért nagyon könnyen megszerettem: felvitelkor könnyedén felsimul az arcra, nagyon természetes hatású egységes bőrképet ad és egész jól tart. Mivel nem kifejezetten zsíros bőrre készült, ezért néhányszor nem árt napközben újrapúderezni, de egyébként szépen meghagyja a bőr egészséges, természetes fényét. 


Az egyetlen gondja a nagyon világos bőrű lányoknak az lehet vele, hogy elég sötétek a kapható árnyalatok (még a legvilágosabbak is). Az enyém a 103-as Porcelain árnyalat, ami elvileg egyike a két legvilágosabb bőrre tervezett árnyalatnak, de szerintem ahhoz képest elég sötétecske (bár elvileg ennek az alapozónak pont az a lényege, hogy belesimuljon a bőr alapszínébe... azért szerintem ez csak egy bizonyos fokig működik). Itt egyébként a szemfülesek észrevehetik, hogy a nyakam egy picit világosabb az arcomnál, s bár nem vészes, azért egy leheletnyit nem árt majd még barnulnom hozzá.



Amit még megemlítenék a szájkontúr ceruza és a szájfény. A ceruza szintén egy L'Oréal darab: az Infaillible Lip Liner 708-as Always Toasted árnyalata, amit kb. 300 Ft-ért vettem nemrég a Rossmann-ban. Ez egy jolly joker natúr árnyalat, amivel nagyon szépen lehet előkészíteni a terepet a rúzsnak vagy a szájfénynek és így jelentősen meghosszabbítható az élettartamuk.



Amit a tetejére kentem az pedig a Manhattan egy limitált kiadású szájfénye, ami a Freaky Friday fantázianevet kapta, ezek közül is a fantáziátlan 34D nevű árnyalat. Ez egy gyönyörű barackos rózsaszín, kicsit irizáló szín (a képen a jobb oldali).



Az állaga kicsit sűrűbb, de ez csak a tartósságot szolgálja, szerencsére egyáltalán nem ragadós. Az illata pedig igazi tutti-frutti élmény. :-)


Ja és a szempillaspirál! Azt mostanában próbálgatom, a One by One spirál a Maybellinetől. Sógornőm ajánlotta a figyelmembe, még a tesztelés szakaszában vagyok és vegyesek az érzéseim.


 Az állaga jó, a kefe megfelelő mennyiségű festéket vesz fel, de nekem annyira nem jönnek be ezek a ducibb formájú kefék, mert sokszor felbénázom velük a festéket a szempillák tövénél a bőrre is. Szép intenzív fekete a színe, de ha ívelt pillákat szeretnék, akkor spirálozás előtt göndörítenem kell, mert nekem magában egyáltalán nem ad ívet a szempilláknak. A tartóssága abszolút rendben van (bár én nem vagyok sem szemdörzsölős, sem könnyezős típus), nem hullik, nem maszatolódik vagy kenődik el és ami nekem még nagyon fontos, hogy a nap végén könnyű lemosni.

Ti próbáltátok már bármelyiket ezek közül a termékek közül? Vélemények? Vagy esetleg vannak más aktuális kedvenceitek?

Termékfotók forrása



8 comments:

  1. Nagyon tetszik a sminked!
    Ez a szempillaspirál a kedvencem! Gigapillák! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszik. Nekem még mindig vegyes érzelmeim vannak ezzel a spirállal kapcsolatban, de szempilla göndörítéssel (és ha elég körültekintő vagyok a felvitelnél) elég jó. Nekem eddig a legjobb spirálom a Clinique High Impact-je volt, de annak azért elég húzós az ára.

      Delete
  2. Nagyon szép smink! Mostanában a CS ultra schimmer 88-as palettámba kezdek újra beleszeretni. :) Eléggé elhanyagoltam szegényt az utóbbi időben, de egy párnapja újra elővettem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Véletlenül nincs neked meg a CS 88-as legelső palettája (a matt). Most tervezem beszerezni és kíváncsi lennék tapasztalatokra.

      Delete
  3. Nincs, de nagyon örülnék neki. Most arra fáj a fogam. De azt tudom, hogy Zsófinak ( Hard Candy) van ilyen és nagyon szereti. Ha megkéred biztosan segít.:)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe