FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-04-16

ARCÁPOLÁSI RUTIN (2.) - TERMÉSZETES FELÜDÜLÉS

Tegnap lerántottam a leplet az arcápolási rutinom első tagjáról, ma pedig következik a második. Ez pedig az az arcvíz, amit reggel és este is szoktam használni. Reggel az arcradír után, a hidratáló krém előtt törlöm át vele az orcám, míg este a sminkelmosást követően frissítem fel a bőröm vele.

Ez nem más, mint az Aok BIO Expert arcvize, melyet a Henkel gyárt és a Müllerben lehet beszerezni.
És hogy mit tud ez a tonik? Mindjárt elárulom...
Az Aok a Henkel honlapja szerint a természetes arcápolás szakértője, s közel 120 éve használja fel a természet kincseit, hogy hatékony, s egyben kímélő arcápolási termékeket állítson elő. Az Aok BIO Expert termékcsalád öregedésgátló hatással bíró termékekből áll, s célközönségének tagjai a 30 év feletti hölgyek. Az összetevők 99%-a természetes eredetű és a termékek mindegyike 100%-ban szintetikus illatanyag, paraffin, ásványi olaj és parabén mentes. 
Hogy ez miért is jó? Mert sok más termék esetében az allergiás bőrreakciók a szintetikus illatanyagoknak köszönhetők. A paraffin és egyéb ásványi olajok eltömítik a pórusokat valamint gátolják a bőr képességét, hogy semlegesítse a méreganyagokat, így elősegítik az akné és más rendellenességek kialakulását. Lassítják a bőr funkcióit és a sejtfejlődést, s ez által idő előtti öregedést okoznak.  Egyetlen előnyük az, hogy olcsó alapanyagok (ami sok gyártó esetében sajnos még manapság is elsődleges szempont lehet). A parabénnal pedig az a probléma, hogy amellett, hogy ugyan növeli egy termék élettartamát, sajnálatos módon erősen mérgező és sok allergiás bőrreakció esetében ő a ludas. (Forrás) Szóval ezért remek, hogy ezek közül az összetevők közül egy sem szerepel az alkotók listáján.
Hogy mi van ezek helyett? Szőlőmag kivonat, mely egy remek antioxidáns, a benne található OPC névre keresztelt vegyület miatt, mely az eddig ismert egyik leghatékonyabb "szabadgyök-gyilkos", így kiváló öregedésgátló. A növényi eredetű retinyl az A-vitamin egyik formája, mely szintén hatásos antioxidáns és sejtszabályozó hírében áll, vagyis segíti a sejtek megfelelő, kiegyensúlyozott működését. (Forrás) Ezek a hatóanyagok tehát mind azt szolgálják, hogy az első ráncok megjelenését késleltetni vagy azokat a kezdeti szakaszban mérsékelni tudjuk.
A lime virág a hidratálásért felelős, így a tonik használata után a bőr egy picit sem húzódik. Aztán van itt még frissítő borsmenta víz is. ECO-CERT tanusítvány hitelesíti, hogy az összetevők 99%-a természetes és 12%-a biológiai gazdálkodásból származik.
Mindebből a hétköznapi használat során azt érzékelem, hogy van egy frissítő tonikom, aminek nagyon praktikus nyomófejes a flakonja, s ez a leghigiénikusabb adagolást teszi lehetővé. Az illat erősen kamillára emlékeztet (ami fura, mert az nincs az összetevők között... lehet, hogy a menta és a szőlővíz házasságának eredménye). Az állag nem túl csúszós, de vattakoronggal könnyen át lehet törölni az arcot vele. Én az arcradírom vagy a sminklemosóm után szoktam használni és nagyon szépen eltünteti a még hátramaradt szennyeződés maradványokat. Utána friss, tiszta érzetet hagy a bőrömön a legenyhébb húzódó érzés nélkül.

Húúú, jó hosszú lett ez a bejegyzés... ez szerintem egy elég kimerítő válasz arra, miért szeretem ezt a tonikot. Ja, egy dolgot csak kihagytam: azt is bírom még benne, hogy mértéktartó az ára (1500 Ft alatt van). :-)

Nektek melyik a kedvenc arcvizetek/ tonikotok? Számít, hogy természetes alapanyagokból áll-e egy termék?



1 comment:

  1. Hűha! Ki fogom biztosan próbálni, még sosem hallottam róla! :)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe