FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-05-18

ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZT: EVELINE VS BIODERMA MICELLÁS SMINKLEMOSÓ

Nemrég újságoltam el nektek, hogy vettem egy Eveline micelláris folyadékot, ami gyanúsan hasonló működési elvű terméknek tűnik, mint a (sokkal borsosabb árú) Bioderma Sensibio H2O micella oldata. Mint tudjuk, a puding próbája az evés, ezért beszereztem egy kis üveg Bioderma sminklemosót is és éles bevetésre küldtem őket.

Arra voltam kíváncsi, hogy melyikőjük fog jobban teljesíteni, ezért úgy döntöttem, ugyanazon a sminken fogom tesztelni, mit tudnak. A jobb arcféltekémet az Eveline-nel, a balt a Sensibio H2O-val tisztítottam le, miközben rengeteg képet készítettem.


Láthatjátok, hogy smink az volt rajtam dögivel: egy tonna szemhéjfesték (alatta az egész szemhéjam vízálló bronzbarna ceruzával volt alapozva), meg persze alapozó, korrektor, pirosító, szempillaspirál... meg minden, ami egy fullos sminkhez kell. Az arcom jobb oldalát az Eveline, míg a bal oldalt a Bioderma sminklemosójával tisztítottam meg. Lássuk, mi lett az eredmény...
Elöljáróban annyit még érdemes tudni, hogy az Eveline lemosóját már kb. egy hónapja használom és normál mennyiségű (nem vízálló) smink mellett szépen teljesít. Általában két vattakorong után teljesen tisztának érzem az arcom utána.

Most azonban a Maybelline vízálló ceruzája (amivel a szemhéjamat alapoztam) az első körben picit kifogott rajta. Hiába hagytam az átitatott vattát picit pihenni a szemhéjamon, mielőtt elkezdtem volna letörölni, az elején elég nehézkesen ment és kicsit mázgás is maradt.

Ezzel szemben a Bioderma sminklemosója az első körben sokkal meggyőzőbbnek bizonyult: könnyen diadalmaskodott a tonnányi vakolaton. (Ja, azt elfelejtettem, hogy a vízvonal Avon Supershock géltussal  lett kontúrozva, amit szintén nem könnyű eltűntetni. Még a sminklemosás végén is látható lesz mindkét lemosó esetében a szempillák között .)

Szóval az első kör képekben:


A második körben nagyjából sikerült egyenlítenie az Eveline-nek. A vattakorongokon látszik, hogy olyan, mintha mostanra sikerült volna leoldani azt a festékmennyiséget, ami a Biodermának elsőre sikerült.

A második kör képekben:

  

A harmadik áttörlés már csak azért volt, hogy a legutolsó kis sminkmaradványoktól is búcsút tudjak inteni. Itt már nem készítettem külön képet csak a szemekről, mert nem volt számottevő különbség az előzőhöz képest.

A 3. kör képekben:



Az utóérzettel kapcsolatban be kell valljam, hogy a biodermás oldalon extra selymesnek éreztem a bőröm. Nem arról van szó, hogy az Eveline lemosójától húzódna, vagy kiszáradna a bőröm, de valahogy mégsem volt annyira pihe-puha, mint a másik oldal.

Mi a végső ítélet? Nem egyszerű. Az Eveline lemosója szerintem gazdaságosabb és megfelelő választás lehet a hétköznapokra, amikor nem extrém sok sminktől kell megszabadulni, csak az átlag napi sminktől (különösen, ha nem  nagyon szoktunk vízálló termékeket használni). Erre szerintem tökéletesen megfelel. Árban pedig 200ml-et kapunk kb. 1300 Ft-ért, ami elég baráti. Egyébként (mint azt ti is láthattátok), a nagyobbacska adag sminkkel is megbirkózik, de ehhez többet kell használni belőle és innentől kezdve kicsit megkérdőjeleződik a gazdaságossága.

A Bioderma lemosója egyértelműen egy lépcsőfokkal vetélytársa felett áll (az extra puha bőr és a nagy hatékonyságú tisztítás tekintetében erőteljes és/ vagy vízálló smink esetén is). Ár tekintetében egy kicsit jobban a zsebünkbe kell nyúlni. Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor online 2600 Ft-ért juthatunk hozzá 250 ml-hez, de gyógyszertárakban nem ritka, hogy ugyanezt a kiszerelést 3500 Ft körüli áron vesztegetik. Szóval nagyon nem mindegy, honnan szerezzük be. Ha már emellett döntünk, érdemes az 500 ml-est beszerezni (az olyan 4400 Ft körül van, így már sokkal jobb az ár/érték arány). Én ezt a kis 100ml-eset 500 Ft-ért vettem akciósan (ami viszont így elég jó vétel volt). Tesztelésre és utazáshoz szerintem ez a tökéletes kiszerelés.

Szóval az Eveline lemosóját tuti el fogom használni és lehet szüli- vagy névnapra néha fogok kérni egy Bioderma Sensibiot. :-)

Remélem, hasznosnak találtátok ezt a kis összehasonlítást! Bármilyen kérdést szívesen fogadok. :-)

U.I.: Elnézést a csúnyácska fizimiskámért, de ez ugyebár most a kendőzetlen valóság posztja kellett hogy legyen. :-)







4 comments:

  1. Hasznos volt a teszt :)
    Hol lehet most akciósan venni a 100ml-es kiszerelést?
    Köszi, Réka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök Réka, hogy hasznosnak találtad! :-)
      Debrecenben egy Pingvin Patikában vettem, de most nézem a neten és ezek szerint most 10%-kal még lejjebb van az ára (450 Ft).
      http://www.pingvinpatika.hu/kozmetikumok/bioderma/erzekeny+bor/sensibio+h2o+arclemoso+bioderma.html

      Delete
    2. Ezt a másik "ajánlatot" viszont egy cseppet pofátlannak tartom: http://www.intima.hu/webshop/bioderma-termekeink/bioderma-arctisztitas/bioderma-sensibio-h2o-arc-es-sminklemoso-100-ml

      Delete
  2. Régebben is volt ilyen 500 Ft-os akció a Biodermára, akkor vettem és nagyon tetszett, spórolok is vele. :)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe