FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-11-05

CSILLÁMLAKK ELTÜNTETVE! :-)

Mikor felkentem Halloween alkalmából ezt a rahedli csillámot, előre féltem, hogy fogom levakarni (mert korábban volt már 1-2 észveszejtően nehézkes élményem).


Csupán 3 dolog kell hozzá: körömlakklemosó, félbevágott és kettészedett vattakorong (így 1 korongból 4 darabot kapunk) és csíkokra vágott/ tépett alufóliára (10 darabra, mert ugyebár legtöbbünk ennyi ujján akar megszabadulni a lakkjától).

A kis vattakorong darabokat át kell itatni a lemosóval, rá kell helyezni a köröm felületére, majd be kell bugyolálni az alufóliacsíkba (kicsit olyan Bádogemberes a végeredmény). Én a bal kezemre magam raktam fel, de aztán olyan böte lettem a fémborításos kacsómmal, hogy a jobb kezemre már a férjem rakta fel a kis "csomagokat". (Még egyszer nagyon köszi érte!) Szóval vagy ügyesebb leszel nálam, vagy te is keresel egy segédet, vagy 2 turnusban dolgozol.

Innentől kezdve már csak tűkön ülve kell várakozni úgy 10-15 percet (én X Factort néztem és közben 15 percig hagytam fent). Volt egy kis furcsaság, amíg fent volt a "dunsztkötés", a körmeim és az alattuk lévő bőr eléggé átmelegedett és szinte pulzált (de nem csípett)... ez egy kicsit azért aggasztott, mert ilyenkor azt képzelem, hogy veszélyes kémiai anyagok szívódnak fel a körmömön/ bőrömön át... de lehet, hogy csak én vagyok paranoiás. Aztán negyedóra múltán lefejtettem a csomagolást és ez tárult elém.
  Kicsit izgultam, hogy a maradványok lejönnek-e majd, de végül semmi gond nem volt velük. Az összes csillám könnyedén lejött egy utolsó lemosós áttörlés alatt. Viszont a körmömet a brutál narancs lakk jól megfogta (így jár, aki lusta élénk lakkok alá alapozóréteget húzni).

Így gondoltam, kipróbálom az Essence Pro White Effect lakkját, ami szép fehér körmöket ígér, de sajnos ilyen mértékű besárgulással nem nagyon tudott mit kezdeni.
 Aztán - minden mindegy alapon - felkentem még két réteg Miss Sporty Et Voilá French Manicure, mikrocsillámos francia hatású 'nude' lakkot. Élőben így már szinte észrevehetetlen a sárga szín, de fotón valahogy jobban látszik. Nem baj, úgy sem járkálok kameralencse szemű emberek között. :-)

Az összegzés: a fóliás módszer (leszámítva a kis mértékű hipochondriámat) abszolút bevált. Az, hogy a körmeim elszíneződtek, szerintem nem ennek, hanem az alapozólakk hiányának köszönhető. Szóval ha csillámlakk eltávolításával bajlódtok, érdemes előkapni egy kis fóliát.

8 comments:

  1. Én mindig jól megmosom a kezem ezután, vagy 6x. :D aztán vastagon krémezem, mert azért sokat szárít egy ilyen hadművelet, pláne ha acetonos a lemosó. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem ha útközben valamennyi beszívódik, az már úgy marad, de persze egy jó kézmosás kell a művelet végén. Sokszor nem tervezem ezt a kémiai szaunát, de mikor néha rám jön a csillámozás, megnyugtató a tudat, hogy nem kell majd ezer évig vakarnom, mikor meg akarok szabadulni tőle. :-)

      Delete
  2. Én is így szoktam leszedni a csillámosokat. Bár nálam a nagy szemű csillámok makacsak szoktak lenni és van hogy ez után is kell kicsit vakargatni. De ez a módszer határozottan gyorsít a folyamaton. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te mennyi ideig szoktad fent hagyni (mert lehet, hogy picit tovább kellene).

      Delete
  3. Kameralencse szemű emberek :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. De tényleg ez villant át az agyamon! :-)

      Delete
  4. Jaj én sosem mosnám le így, szörnyű már ha kicsit is hozzám ér a lemosó nem hogy dunsztoljam :DDD Brrr

    ReplyDelete
  5. Én is hasonló módon szoktam leszedni, annyi különbséggel, hogy nem fóliával, hanem zacsival! Utána csak simán áttörlöm és kész is (10-15 perc) és két turnusban ha épp egyedül vagyok :D
    Utána pedig alapos kézmosás :)
    A színes lakkokkal én is így szoktam járni, de egyébként jártam már úgy egy gyönyörű kék Lovely lakkal, hogy hiába volt Essence BTGN alaplakk a körmömön, ugyanúgy befogta és citromlével sem tudtam leszedni róla :(
    Egyébként én ilyenkor, ha a lakk nagyon besárgította a körmömet, picit fel szoktam bufferrel borzolni a körömlemezkéket, majd egy kb 5 perces citromleves áztatás (ugye ami vitaminos is :P) utána még egy picit átbufferelem és már jöhet is az alaplakk és nyoma sincs az elszíneződött foltnak! (körmös barátnőm javasolta ezt a cselt)
    Próbáld ki, hidd el szupi :P

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe