FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-09-03

SMINKTRENDEK 2011-2012 ŐSZ/TÉL (3. rész) - SZÍNROBBANÁS

Két előző bejegyzésemben már írtam az őszi sminktrend két irányáról: a natúr vonalról és a kreatívan újragondolt füstös tekintetről. Most pedig a témasorozat utolsó bejegyzésében a harmadik uralkodó trendet: az élénk ajkakat mutatom be...
    


A szín szinte bármi lehet: vibráló narancs, tüzes vörös, érett málna, rejtélyes bordó vagy merész fukszia. A lényeg, hogy a smink többi része minimális, szinte csak jelzésértékű legyen, s így a natúr arc felkiáltójeleként a mutatós, vibráló színű száj kerüljön a középpontba.

ÉRETT MÁLNA

SONIA RYKIEL bemutatóján a modellek ajkai érett bogyós gyümölcsök és a vibráló fukszia színeiben pompáztak. Dick Page, a show vezető sminkmestere minden egyes lánynak kiválasztotta a hozzá leginkább illő fényes, élénk árnyalatot. Itt tehát egyetlen szabály létezik: a szájra felkerülő szín legyen élettel teli és harmonizáljon viselője adottságaival.



TÜZES VÖRÖS

RICK OWENS kifutóján taroltak a perzselő vörös árnyalatok. A lányok ajkai precízen kontúrozottak és szenvedélyt szító színűek. Az érzéki száj kísérője itt-ott egy finom tusvonal és ébenfekete szempillák. Egyszerű, klasszikus vonalvezetésű, de nagyon nőcis smink.








VIBRÁLÓ NARANCS

Volt már málnaszín, fukszia és vörös, de az élénk ajakszínek listájáról nem hiányozhat az egyik legütősebb árnyalat,: a narancs sem. RUE DU MAIL bemutatóján vibráló, extra matt narancsszínek vitték a pálmát. Emellett az arc többi részén nem volt szinte semmi (sem szempillaspirál, sem pirosító), csupán egy grafikus szürkés vonal a szem mélyítővonalában, amitől a smink egyszerre volt retrós és modern.


 

BUJA BORDÓ

Aki idén ősszel valamilyen neves alkalomra a végzet csábító, ám kifinomult  asszonyává szeretne válni, az merítsen inspirációt a GUCCI kifutójának modelljeiből. Ehhez nincs szükség másra, csak egy érzéki sötét bordó vagy lila árnyalatú magas fényű rúzsra vagy szájfényre. Precíz kontúrozás után ezzel kell beteríteni az ajkakat. Hogy a száj kissé plasztikusabb hatású legyen, az alsó ajak középső húsos  részét kenjük át egy világosabb színnel. Mivel semmit sem bízunk a véletlenre, ezért a szempillákat (alul és felül is) erősen hangsúlyozzuk. Ezután már csak annyi a teendőnk, hogy bezsebeljük az elismerő tekinteteket.


Bár jómagam az erős rúzsoktól mindig egy kicsit megrettenek, mégis ha lesz egy megfelelő alkalom, szívesen kipróbálnék én is egy szép málna színű vagy mélyvörös árnyalatot. 

Ti elég bátrak vagytok ezekhez a pazar színekhez?

No comments:

Post a Comment

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe