FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-08-19

SMINKTRENDEK 2011-2012 ŐSZ/TÉL (1. rész)


Petőfit idézve " Itt van az ősz, itt van ujra...", ami önmagában kissé lelombozó hír. Hogy valami felvillanyozót is leljen az ember lánya az új évszak beköszöntében, érdemes szemügyre venni 2011-2012 őszi/ téli sminktrendjeit. Ezeket próbálgatva könnyen színt vihetünk a borongós, szürke őszi hétköznapokba. Gondoltam, egy-egy bejegyzésben szép sorban bemutatom a fő irányvonalakat. Aztán ki-ki kedvére válogathat közülük...




BACK TO NATURE

Az első trend jelszava ez lehetne: "Vissza a természethez!". Ez persze nem azt jelenti, hogy 'á la nature'  flangáljunk, hanem azt, hogy sminkünkkel a lehető legtermészetesebb módon emeljük ki vonásainkat. A finoman alapozott és láthatatlanul korrektorozott (szinte csupasz hatású) bőrre kerüljön üde, rózsás-bézses krémpirosító. Ugyanezzel a színnel lehet hangsúlyozni a szem mélyítő vonalát, illetve az ajkakra is ezt paskoljuk fel rúzs helyett. Szemkontúr szinte nincs is, ahogy a szempillaspirál is elmarad... legalábbis Pat McGrath, nemzetközi sminkguru szerint, aki a PRADA kifutójára álmodta meg ezt az üde, bimbózó rózsa kinézetet. Szerintem az alapkoncepció nagyon izgalmas és modern, arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ez az igencsak minimalista, hangsúlytalan smink ebben a formában leginkább csak a valóban üde és hamvas 14-18 éves korosztály tagjainak lehet előnyös.



A kor előrehaladtával a "kevesebb több" mondás nem feltétlenül állja meg a helyét. Én azon az állásponton vagyok, hogy idővel (mondjuk szép lassan 30-tól felfele) ahogy a bőr veszít rugalmasságából és természetes vitalitásából, erősebb hangsúlyozással kell visszaállítani a régi kontúrokat. A natúr smink esetében a rózsás arcpírt egy klassz szempillaspirállal, finoman elsatírozott  szemkontúrral, szinte láthatatlanul formált szemöldökkel és egy leheletnyi highlighterrel is ki kell egészíteni.  A  csillogó , ártatlan tekintet érdekében nagyszerű trükk, ha a szemkontúr belső vonalát világos bézs vagy bőrszínű ceruzával húzzuk ki. Ezt a koncepciót valósította meg McGrath a VERSACE kifutóján. 



Mivel pár hónapon belül betöltöm a 30-at (szörnyű ezt így leírni, de ez van), a natúr trendnek ez utóbbi - kissé hangsúlyosabb - vonalát érzem követendőnek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy tonnaszámra kell magunkra kenni a sminket, csupán azt, hogy a különböző célterületekre többféle terméket kell ügyesen és észrevétlenül kombinálni. Jó példák erre a N°21 és az ELIE SAAB kifutóinak modelljei. A belső vonalon világos bézzsel kihúzott szemek és az ébenfeketére spirálozott pillák igéző, mégis nagyon természetes párost alkotnak. 



Szóval csajok, idén ősszel varázsoljuk magunkra legfrissebb üdeségünket, mintha csak most érkezne a kikelet! Az évek múlásával kicsit több trükkre van ehhez szükség, de a végeredmény mindenképp megéri. Próbáljátok ki ezt a trendet, fotózzátok le magatokat és osszátok meg velem!

No comments:

Post a Comment

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe