FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-10-18

GLAMOUR HALLOWEEN (1. RÉSZ)

Közeleg a Halloween, ami sok-sok látványos és (kisebb-nagyobb mértékben) félelmetes smink születésének időszaka is. Nem tudom még, hivatalos leszek-e idén bármilyen Halloween partira, de a biztonság kedvéért feltérképeztem, milyen sminket viselnék szívesen, ha úgy adódna. Célom az volt, hogy olyan sminkekre leljek, melyek illenek az alkalomhoz, de kifinomult, "glamouros" az összhatásuk.
Az inspirációt ebben az esetben nem a klasszikus ijesztő sminkeknél kerestem, hanem egy sokkal rendhagyóbb irányvonal alapján indultam el. A képek között amiket most megmutatok nektek az összekötő fonalat számomra a mesék és régi történetek világa, s annak szereplői adják (nem tudom, tényleg ezek ihlették-e a képek alkotóit, de bennem ilyen gondolatokat ébresztettek, ahogy nézegettem őket). Remélem, nem veszi senki szentségsértésnek, hogy a jól megszokott vámpír-múmia-boszorkány-zombi vonal helyett most egy merőben más irányból közelítem meg a Halloween témáját. Úgyhogy tessék az öveket becsatolni, mert kezdetét veszi egy virtuális utazás az ősrégi történetek és feledhetetlen mesék világába.

HAMLET
Igazi dráma rejlik a kék és lila csillámosra sírt szempár mögött. Shakespeare Hamletje pont ilyen  fájdalmas tekintettel, koponyát tartva a kezében révedne a semmibe, keresve balsorsú létezése titkait.



A KIS HABLEÁNY
Az eredeti Andersen által írt verzió szerint a történet a főhősnő számára nem "happy end"-del végződik: a kis hableány a viszonzatlan szerelem okozta fájdalom elől hullámsírba menekül...



A RENDÍTHETETLEN ÓLOMKATONA
Ezen a képen olyan, mintha a reménytelenül szerelmes ólomkatona és a szerelme tárgyát képező papír táncosnő figuráját egybegyúrták volna (akik a mese végén a kandalló lángjai között lelik halálukat). 



ALÍZ CSODAORSZÁGBAN
Beszélő nyúl, láthatatlanná váló macska, csodagombán trónoló hernyó... és még egy tucatnyi tébolyult szereplő a szűrrealitások világában. Mi ez, ha nem egy tökéletes halloweeni történet?



A KIS GYUFAÁRUS LÁNY
Nélkülözés, fájdalom, hallucinációk és halál - ezekről szól a gyufaárus lány szívbemarkoló története.



 ARANYHAJ
A lány, aki egy toronyba zárva tengeti mindennapjait és a hosszú évek során több méteres hajzuhatagot növeszt megérdemli, hogy végül megmentője rátaláljon.



 CSIPKERÓZSIKA
A végzetes rózsatövis száz éves álomba repíti szegény ártatlan királykisasszonyt, aki tetszhalott állapotban vár a hercegre, hogy az dacolva ezer veszéllyel megtalálja, s csókjával visszahozza az élők sorába.



PIROSKA ÉS A FARKAS
A történet eredeti Grimm testvérek által kreált változata igazi horrormese sok-sok vérrel és hentesmunkával.



HÓFEHÉRKE
Szintén azt mondhatom, az eredeti történetnek semmi köze a Disney-féle feldolgozáshoz, hiszen eredetileg a gonosz mostoha csak gyilkossági kísérletek sorozata árán tud nagy nehezen megszabadulni Hófehérkétől, kinek egyetlen bűne káprázatos szépsége. Ebből  a szempontból ez a leginkább beauty bloghoz illő mese. :-)



A NOTRE DAME-I TORONYŐR
Egy szörnyűséges kinézete miatt rejtegetett torzszülött és egy csodás szépségű, misztikus cigány lány tragikus szerelmi története.



A HÓKIRÁLYNŐ
A szívtelen, rideg királynő magához édesgeti a fiatal, ártatlan fiút, hogy végül annak szívét megfagyassza (de ebben a történetben szerencsére végül minden jóra fordul).

A következő bejegyzésemben híres filmeket idéző képeket fogok bemutatni, melyek - számomra legalábbis - szintén a Halloweenhez kapcsolódnak. Tartsatok velem a következő képzeletbeli utazásomon is! :-)

Képek forrása: 
http://www.eyeshadowlipstick.com 
http://www.shinystyle.tv
http://enjoyyourself1.blogspot.com

3 comments:

  1. Valahol azért morbid, hogy minden mese eredetileg vagy még most is elég durva.

    ReplyDelete
  2. Hát szerintem is nagyon durva! :-) Nekem Anyukám gyerekkoromban cenzúrázta is az eredeti verziókat rendesen. :-D De a Halloween-hoz teljesen passzolnak!

    ReplyDelete
  3. Ja és persze "hát"-tal nem kezdünk mondatot, de ez most így sikerült. :-)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe