FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-10-04

INSPIRÁCIÓ GYŰJTÉS

Szombatra ebédmeghívásom lesz az egyik legkedvencebb barátnőmtől. Nagyon várom már, mert most megyek először háztűznézőbe hozzájuk. Ami még izgalmasabbá teszi a dolgot, hogy állítólag egy 13 éves kisasszony is nagyon várja a szombatot. Ő nevezetesen a barátnőm lánya, akinek exkluzív, személyre szabott sminktanácsadást fogok tartani. Nem szeretnék neki csalódást okozni, úgyhogy elkezdtem felkutatni, kik azok a hírességek, akiknek a sminkje szerintem tuti befutó lehet egy ilyen belevaló fiatal hölgy esetében...

Itt van elsőnek Emma Watson, akinél szerintem telitalálat ez az új hatvanas évek ihlette rövid frizura (amit sajnos mostanában már kezd újra hosszabbra növeszteni). A sminkje ezen a fotón pedig egy szóval jellemezhető: tökéletes. Pont ennyi sminkre van szükség, hogy egy ilyen üde arcot keretbe foglaljon. A titok: leheletnyi elsatírozott szemkontúr és rengeteg dús, babás pilla egy leheletnyi rózsás arcpírral és vele rímelő rúzzsal fűszerezve.
Most ahogy elnézem ezt a másik hosszú hajas képet, azt kell mondjam, ez sem állt neki rosszul. (A smink fő irányvonalai itt is ugyan azok, mint az előző kép esetében.)

Emma Watson hosszú hajjal


Keresgéléseim közben eszembe ötlött egy sorozat, amelynek két főszereplő hölgye a sorozat kezdete óta divatikonná avanzsálódott. Ez a sorozat a Gossip Girl, s az egyik főhős, akitől most az ihletet várom: Blake Lively. A sorozatban Upper East Side-i milliomoscsemetét alakít, aki tökéletes stílusérzékkel van megáldva. Sminkje is egyfajta nagyvárosi eleganciát tükröz. (Egyébként stílus és smink szempontjából a másik főszereplőt alakító Leighton Meester is megérne egy misét, de ő a sminkalanyom alapadottságával teljesen ellentétes vonásokkal és színekkel bír, úgyhogy most inkább kihagyom.) Az irányelv ennél a sminknél: barackos-narancsos hangsúlyú szempár és orca bézses-rózsaszín, finoman kontúrozott ajkakkal.

Blake Lively


Az ihlet másik forrása a Glee című tinisorozatból ismert Dianna Agron. Ezen a fotón a sminkese cicás ívű, de nagyon finom felső tusvonalt párosított élettel teli barackos pirosítóval és ehhez passzoló, finom fényű rúzzsal. Az ehhez hasonló barackos pírral szerintem szinte senki sem tud mellé fogni: tuti befutó. A pontot az i-re ennél a sminknél az alig észrevehető, az alsó pillasorba nagy gonddal beledolgozott leheletfinom lila kontúr adja.

Dianna Agron



Az utolsó múzsám pedig nem más, mint a Mamma Miából és A lány és a farkas című filmekből ismert Amanda Seyfried. Mit mondhatnék: úgy alapból is gyönyörű ez a lány, s ehhez a sugárzó szépséghez már nem kell sok sminket hozzáadni, hogy teljes dicsfényében tündököljön (ahogy az az itt látható két képen is látszik.) 
Érdekes, hogy a két külön alkalommal készült képen a smink szinte megszólalásig ugyanaz. A káprázatos kék szempár mindkét fotón alul-felül ébenfekete pillákkal keretezett, s ami nekem külön tetszik, hogy a babarózsaszín rúzs magas fényű. A technika egyszerű és nagyszerű, a végeredmény pedig szerintem lenyűgöző (persze ez nagyrészt a géneknek köszönhető).

Amanda Seyfried (1)
 Amanda Seyfried (2)


Szóval most már úgy érzem, tele inspirációval nézek a szombati találkozó elé. Azért persze egy kicsit izgulok is. :-)

Amennyiben szombati sminkelésem alanya olvassa ezt a bejegyzést, hálás lennék neki, ha egy megjegyzésben megírná nekem, az ő ízléséhez melyik itt bemutatott smink áll a legközelebb, vagy esetleg van-e olyan kedvence, akinek a sminkjét szeretné ha rajta próbálnánk ki. :-)

Kedves olvasóim, veletek volt már olyan, hogy egy híresség sminkjéből merítettetek ötletet? Ki volt az? :-)

7 comments:

  1. Annyira aranyos post! :)

    ReplyDelete
  2. Köszi, Netta! Örülök, hogy tetszik. :-)

    ReplyDelete
  3. Szívemhez leginkább közelálló sminkelés :)

    ReplyDelete
  4. Örülök Bogi, hogy tetszik! Nekem is nagyon bejön ez a visszafogottan nőies sminkelési stílus. :-)

    ReplyDelete
  5. ahh de gyönyörűséges hajuk van :-ooooo
    Emma jobban tetszett hosszú hajjal. Röviddel olyan kis tépett madárka.

    ReplyDelete
  6. Ha reggelente egy mesterfodrász 1-2 órácskát bongyorgatná a hajacskánkat, lehet a miénk is ilyen enne. :-) Egyébként fura, mert nekem meg Emma pont hogy ezzel a vagány, Twiggy-s rövid hajjal jön be jobban. Ízlések és pofonok. :-)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe