FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-10-14

SZIGORÚAN FÉRFIAKNAK ;-)

Pár héttel ezelőtt Cerwezza megkérdezte, mikor fogok férfi sminkről írni. Tisztelettel jelentem: most. 

Forrás: http://monicastorrsmakeup.blogspot.com



Mivel szerintem olyan férfiakra gondolt, akik csábító férfias vonásaikat szeretnék egy-egy jeles alkalomra kiemelni (sorsfordító randi, esküvő, első koncert rocksztárként stb.), ezért ilyenek után keresgéltem (a férfiak nővé sminkelését most kihagytam a szórásból... az egy merőben más kategória). Ezeket a videókat találtam a legérdekesebbeknek...

Az első videón a világ manapság egyik legkeresettebb sztársminkese Pat McGrath kalauzol el minket a férfiarcápolás és férfismink világában.

 Patt szerint ezek az elhagyhatatlan lépések az ápolt férfiarcért:
- alapos tisztítás és tonizálás
- egy kis korrektor (szem alá, pattanásokra)
- ajakápoló használata
- szemcsepp
- a szemöldök hézagainak kitöltése

Véleménye szerint egy modern férfi sokkal inkább tisztában van már azzal, hogyan kell ápolnia a bőrét, hogy minél tovább megőrizze annak egészségét és vitalitását. Egy igazi úriembernek jártasnak kell lennie a szépségápolásban, a divatban és a világ egyéb dolgaiban is. (Ez nem az én személyes véleményem, hanem Ms McGrath-é.)
Egy trendi férfi esetében a szépségápolási termékek szentháromsága tehát a következő: egy jó hidratáló, egy ápoló ajakbalzsam, egy leheletnyi korrektor.
 



A következő videóban egy férfi sminkmester mutatja be magán, milyen is egy férfismink, ami fotózásra, vagy kifutóra készül. Ez már sokkal erőteljesebb, mint az előző, hiszen nem hétköznapra készül.
Az inspirácót ebben az esetben a D&G reklámok férfimodelljei szolgáltatták.

Itt már van aztán minden: kontúrozás, kiemelés, árnyékolás, púderezés, álborosta rajzolás, szempilla göndörítés, a felső pillasor belső vonalának kihúzása (ami szerintem egy igen izgalmas ötlet) és végül a szemöldök összeborzolása (hogy ne legyen túl kidolgozott a fizimiska). Ami tényleg megszívlelendő tanács, hogy ha egy férfi már sminkelésre adja is a fejét, a szempillaspirált mindenképpen hagyja ki, mert azt egyből ki lehet szúrni... és hát minden csak nem férfias.



Megmondom őszintén, hogy az én személyes kedvencem viszont ez az utolsó videó. Ez elméletileg egy smink tutorial a teremtés koronáinak a sorsdöntő randevúra... gyakorlatilag viszont egy igen szórakoztató kifigurázása a férfisminknek. A videóban szereplő srác csodafegyverei olyan titkos szerek, mint a dörzsi-szivacs, a ketchup vagy a mikróban felolvasztott vaj egy kis pillecukorral elegyítve. Mit mondhatnék? Zseniális. :-D


Na kedves olvasók, nálatok melyik a kedvenc? ;-)

No comments:

Post a Comment

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe