FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-01-08

MAKEUP ACADEMY EYE PALETTE - HEAVEN & EARTH

Még decemberben rendeltem a Beauty Sale Blog-ról ezt a palettát (néhány csodás pigmenttel egyetemben, melyeket később fogok megmutatni). Most következzék a teszt és néhány swatch, melyek azért különlegesek, mert néhány közülük nem fotó, hanem video swatch (remélem tetszeni fog Nektek)! :-)


I ordered this palette back in December 2011 from Beauty Sale Blog (with some other great pigments which I'm going to show you later). Here comes the test about the palette with a number of swatches which are special because some of them are not photos but videos (I hope that you'll like them)! :-)


A teszt előtt még elöljáróban elmondanám, hogy mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani a Beauty Sale Blog-ot, ahonnan a terméket beszereztem, mert Edina az oldal tulajdonosa nagyon korrekt. A vásárlás villámgyorsan lezajlott, a kapott termék tökéletes állapotban volt és bármilyen kérdés merült fel, Edina készségesen és villámgyorsan válaszolt.

Before starting the test, I must mention that I would recommend to everyone the site Beauty Sale Blog where I ordered the palette from, as Edina,the owner, is a trustworthy person. The buy was very fast, I received the ordered product in perfect condition and no matter what question appeared, Edina was very helpful and answered it quickly.

Szóval a paletta 1980 Ft-ba kerül (postaköltség 480 Ft) és ezért 12 selyem- és metálfényű földszínt kaptam. A színek egészen a selymes pezsgőszíntől a sötét rezes fényű barnáig terjed (a színeknek nincs nevük). Íme a paletta kinyitva.

So the palette is 1980 HUF (about 6,50 EUR) and there are 12 silky and metal shadows in it. The colours vary from light champagne to a dark copperish brown (they don't have names). Here's the palette open.

Vaku nélkül mesterséges fényben/ No flash, artificial light:


Vakuval/ With flash:


A színek intenzitása változó, a sötétebbek általában egy húzásra is nagyon jól fednek, a közepes és highlighter árnyalatok nagy része is rendben van. Egy-kettő gyengécskébbre sikeredett, de az ár-érték arány tekintetében ez megbocsájtható. Nézzük a swatchokat (ugyanabban a sorrendben, ahogy a palettában vannak, szemhéjfesték alapozóval).

About the intensity of the colours: the darker ones are more intense but most of the middle-toned and highliter colours are not bad either. One or two are not as good as the others but taking into account the price I think it's forgivable. Let's see the swatches (they are in the same order on my arm as in the pan and they are applied onto an eye shadow base).

Vaku nélkül, mesterséges fényben:

Vakuval:

 Úgy december közepe óta használom és az a tapasztalatom, hogy nem mindegy mivel viszi fel az ember. A hozzá adott szivacsos applikátor használhatatlan, de ecsettel nagyon szépen lehet vele dolgozni, jól építhetőek, satírozhatóak a színek és ha alá van alapozva (mondjuk porfestékekkel én mindig ezt teszem), nagyon szépen tart egész nap.

I have been using the palette since the middle of December 2011 and it turned out that it does matter what you apply the shadows with, because the applicator given with the palette is just useless but with a brush they are well-buildable and blendable and if there is an eye shadow base under them (I always but a base under powder eye shadows), they last all day.

Jöjjön végül egy kis technikai újdonság (legalábbis nálam)! Én mindig úgy vagyok a fotó formátumú swatchokkal, hogy jó-jó, de jó lenne látni a festék színét, színjátszását, amit lássuk be, képen nagyon nehéz (ha nem lehetetlen) visszaadni. Ezért most elkezdtem videó swatchokkal kísérletezni. Persze még van mit finomítani a technikán, de talán sikerül jobban érzékeltetnem, milyen lehet a termék élőben. A felvételek mesterséges fényben készültek. Íme:

And finally here is the technical innovation (or it is at least on my blog)! I always find that photo swatches are okey but I would always like to see the dimensions of colour in the case of any products (especially eye shadows) which is very difficult if not impossible in pictures. Therefore, I have started creating video swatches. Of course I'll have to improve my technique a lot but I hope that I can show you better what the product looks like in real life. The videos were taken in artificial light. Here they are:



 Na mit szóltok? (Őszintén!) / So what do you think? (Honestly!)

Ahogy közzétettem a postot, egy hibára egyből fény is derült: a HD felbontású videóima minőségét ez a jópofa Blogspot jócskán lerontotta. Sebaj, akkor mindjárt megpróbálom a youtube-ra feltölteni és onnan belinkelem. Kis türelmet! :-)

The first technical problem has already occured: Blogspot has shrunk the size of my original videos, therefore their quality is very far from the original (which was HD). No problem, I'm going to try to upload my videos on youtube and share the link with you soon. Thanks for your patience! :-)

(...)

Na, végül ez lett a probléma megoldása: / Finally this is the solution of the problem:

12 comments:

  1. köszi! jó lenne, ha működne rendesen (most kicsit mérges vagyok a blogspotra)... de rajta vagyok a probléma megoldásán (és utána szerintem is jó lesz) :-)))

    ReplyDelete
  2. nnna úgy tűnik probléma (remélem) megoldva! :-)))
    http://www.facebook.com/video/?id=263573993666889

    ReplyDelete
  3. gyönyörűek!! :) (fb-n megnéztem a videókat is ;))

    ReplyDelete
  4. Örülök, hogy tetszenek és annak is, hogy meg tudtad nézni a videókat a fb-on! :-) Csináljak máskor is ilyen swatch videókat?

    ReplyDelete
  5. A swatchokkal az a baj, h nincs elég fény, ha van is sárga (meleg). A képeket pedig ha körbevágnád, akkor szerintem elégedettebb lennél a végeredménnyel, mert a képek alapján nem valami kecsegtető ez az amúgy szemrevaló paletta.

    ReplyDelete
  6. Kedves Calo(z)! Köszönöm az építő jellegű kritikát (ebből tanul a legtöbbet az ember)! :-) A megfelelő fényviszonyok kialakítása tényleg feladja a leckét (télen főleg), majd próbálom elkapni a napos órákat! :-) Esetleg van valami ötleted, hogy mesterséges megvilágítás mellett hogy lehet viszonylag természetes fényhatást létrehozni? Körbevágás alatt csak azt érted, hogy ne legyen a termék körül akkora holttér?

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. A kompakt fénycsövek dobozára rá van írva, hogy miylen fényű, érdmes a 6500K érték közelit venni, mert ez jobban hasonlít a hideg napapli fényhez, mint a melegfényű verziók, amik alatt jellemzően sárgábbak a képek. Én is kicserltem otthon az izzókat. Most a nappaliban egy Philips Tornado CDL 865 ég, a lámpába meg 12 w-os 685lm Tornado fénycsöveket tettem (3 db-ot). Ezzel elég jól el lehet már boldogulni, jobbak a színek és élesebbek a jobban látszanak a részletek még az auto beállítás mellett is, de a makro fotókon is jól látszik. Korábban próbáltam LED lámpákat, de az nem jött be. Nem volt elég erős a fénye illetve nagyon egy helyre koncentrálódott, de biztos ezen is lehet alakítani, de nem volt hozzá türelmem, meg lámpám sem.

    ReplyDelete
  9. A képekeknél pedig igen, szerintem sokkal szebb végeredményt érhetnél el, ha kevesebb lenne a holttér, vagy a holttérben nem lenne nagyon semmi. Az azonos méretű, de legalább azonos szélességű képek egyébként is kellemesebb összhatást teremtenek a blog egészére nézve is. Szerintem érdemes lenne kipróbálnod.

    ReplyDelete
  10. Köszönöm szépen a sok hasznos technikai tanácsot, Calo(z)! :-)))

    ReplyDelete
  11. I love how you wrote it out in both languages!!! Great Review!

    www.zainabismbar.blogspot.com

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe