FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-10-23

A PORONDON: ESSENCE FIX & MATTE! PORPÚDER

Ez a legelső próbálkozásom porpúderrel és naná, hogy megosztom a tapasztalataimat Veletek! :-)


Úgy kezdődött, hogy gondoltam, ideje lenne már a Rimmel kompakt púderem után újítani márkában és terméktípusban egyaránt és az árakat és a felhozatalt hosszasan nézegetve erre az Essence áttetsző porpúderre esett a választásom (emlékeim szerint olyan 1000 Ft körül kóstált a Rossmannban)...

Az első benyomások: formás kis kerek tégely, 15,5g anyag és az egész nap hibátlan és matt arcbőr ígérete.




Amikor lekerül a csavaros fedél, első nekifutásnak van az adagoló lyukakon egy fedőmatrica, de én annyit bénáztam vele, hogy végül gyorsan megszabadultam tőle. Ezután viszont minden egyes használatkor azzal kell az embernek szembesülnie, hogy rengeteg púder jön ki a lyukakon (mondhatni orrán-száján jön), ami nagyon rakoncátlanul viselkedik, így szinte minden használat után (bármilyen óvatos is vagyok) úgy néz ki az asztalom, mint egy kokainbárónőé.



Amikor belemártjuk a púderecsetünket a fehér porba nagyon figyelni kell, hogy a felesleget jól lerázzuk róla felvitel előtt, ellenben nagyon sok fog belőle az arcunkon landolni és annyira azért nem áttetsző a cucc, hogy túl sok felvitele esetén ne úgy nézz ki, mint aki a nagy vasárnapi sütikészítés hevében egy kis lisztet kent az arcára. Ellenben ha megfelelő mennyiség van az ecseten, szépen eloszlik az arcon és tényleg hosszú ideig pihe-puha és kellemesen matt lesz tőle a bőr.


Összességében tehát: az ár és a minőség jó, csak a használat macerás kissé. Kifejezetten sajnálom, hogy emiatt nem dobhatom csak úgy a táskámba, hogy napközben felfrissítsem a sminkem vele, mert utána tuti minden porpúderben úszna körülöttem... pedig a termék maga remek minőségű.

Végezetül íme egy smink, aminek a fixálásához ezt a púdert használtam: 


Ti próbáltátok már? Tapasztalatok?

13 comments:

  1. Kokainbárónő :DDD ez vitt mindent :D

    ReplyDelete
  2. Én is azzal kínlódok mindig, hogy ne kerüljön túl sok "cucc" a tálcájára. Egyébként nekem simán kibír 8 órát, pedig fényesedésre hajlamos a bőröm, és melegben is dolgozom ráadásul. Ár-érték arányban jó kis termék.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én is meg vagyok elégedve a tartósságával és a bőröm tényleg matt és babapuha tőle. :-)
      A felvitelnél az jött be leginkább, hogy felfordítom a tetejét és abba ütögetem bele az ecset fejét, így a felesleg egész jól lekerül róla és nem száll össze-vissza.

      Delete
    2. Én szimplán "belerázom" a felesleget a mosdókagylóba ;)

      Delete
  3. Őszintén szólva, én nem használok se alapozót, se púdert, semmi ilyesmit, BB krémet is csak mióta bjúti bloglok. Viszont egyre inkább gondolkodom, hogy talán ilyesmire is be kéne ruházni, pedig sosem volt komolyabb gondom az arcommal. Háh, ennyit a blogok erejéről! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én azon szerencsések egyike vagyok, aki már látta a bőröd élőben és szerintem felesleges túlkencézned. :-)

      Delete
    2. Jee! :D Akkor nem verem magam felesleges költségekbe. :)
      Marad a jó öreg BB. ^^

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Nekem is megvolt ez a loose púder, de én utáltam :D. Fehér lett a fejem mint egy bohócnak, nem is értem miért, nem sikerült normálisan felvinni. Amúgy nem tudom mennyiben segítsék, de már 3-4 bödönkével elhasználtam a loose púderekből, és én úgy szoktam, hogy mielőtt kinyitom, leütögetem, hogy semmi ne legyen felül benne, majd a kupakjába öntök belőle. Azt azért elég jól lehet szabályozni, hogy oda mennyi kerüljön, és az asztal komplett kisminkelését is meg lehet úszni vele :D. (Egyébként én NYC-t használok, árában hasonló, tán még olcsóbb is, viszont 5 grammal több, nekem a végeredmény is messze természetesebb. Illetve most a Manhattant vettem meg, de róla még nem tudok nyilatkozni, nem használom annyi ideje)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tényleg nagyon vigyázni kell a mennyiséggel. Ez most szerintem baromi sokáig elég lesz, de utána majd kipróbálok valami más márkát is. Majd írj a Manhattanről Biu, ha lesz több tapasztalat. :-)

      Delete
  6. Nekem ugyanilyenem van és én úgy oldottam meg ezt a kirázkódást, hogy egy vékony púderszivacsot tettem bele. Így nem megy ki. A szivacsra rázom rá a port és úgy veszem fel az ecsettel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezt a púderszivacs dolgot szerintem ki fogom majd próbálni. Köszi a tippet, Petra! :-)

      Delete
    2. Így táskába is be tudod dobni. Ami meg a szivacsra rázkódik ki, azt tudod használni legközelebb :)

      Delete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe