FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-10-11

A PORONDON: GARNIER BB KRÉMEK (LIGHT & MEDIUM)

Kezdetben vala a normál (száraz?) bőrre való Garnier BB krém, amiből egy termékmintányi is elég volt, hogy kiderüljön, az én zsíros bőrömmel abszolút nem kompatibilis (aki lemaradt a részletekről ITT utánaolvashat).


Aztán nem sokkal az első kudarcba fulladt próbálkozás után megérkezett a krém zsíros bőrre kifejlesztett változata. Voltam olyan merész, hogy ezt is kipróbáltam és de jól tettem, mert az elsőhöz képest ég és föld a különbség. Ez utóbbi teljesen megfelel a bőrömnek: szépen terül, (nekem) megfelelő erejű a fedőképessége, természetes hatású és nem fényesedik ki idő előtt a fejemen. Az első, amit beszereztem - nyár közepe lévén - a 'medium' árnyalat volt (ITT egy smink ezzel), ez jó is volt úgy szeptemberig, de most már kezdek eléggé kivilágosodni, így váltanom kell a 'light' árnyalatra. Amikor ez utóbbit is beszereztem csodálkozva (és örömmel) vettem észre, hogy egy-két dologban nem ugyanolyan, mint sötétebb tónusú testvére...

Ti is láthatjátok a következő képen, hogy az új szerzemény kupakja bizony majdnem kétszer olyan magas, mint a 'medium'-é.  Ez kérem egyből értelmet is nyert, ahogy lekerült a kupak.



A régebben beszerzett darabnál a tubus végén nincs  szűkítő (nem én szereltem le, gyárilag sem volt), viszont az újonnan érkezetten már van és ez nagyban megkönnyíti a krém használatát. Miért is? Mert egy nagyon folyékony állagú krémről van szó, ami magától is nagyon könnyedén a tubuson kívül találja magát, ha nem vagyunk óvatosak. Így elég egy rossz mozdulat és olyan helyeken köthet ki a kicsike, ahol véletlenül sem szeretnénk (arról nem is beszélve, hogy a túlcsorduló adagok miatt nem is túl gazdaságos az adagolás).


Itt meg is mutatkozik a kupakok állapotán, mennyit jelent ez a kis szűkítőfej. Azon egyébként sokat gondolkodtam, először miért nem ezzel gyártották le őket (biztos nem csak lefelejtették, mert a kupak is kisebb volt). Én azt sejtem, először  fel sem ötlött a gyártókban ez a kis baki, aztán végezhettek egy kis elégedettségi felmérést a használók körében és ráébredve a hibára az igényeknek megfelelően korrigáltak a kiszerelésen.


A tubusból kinyomva látható, hogy a két árnyalat állaga megegyező (nagyon folyós). Én reggelente kézzel szoktam eldolgozni (egy ilyen vizes bázisú krémet nekem így a leggyorsabb és legkényelmesebb). Színben itt még nem látszik olyan nagy differencia (de ez a későbbiekben változni fog). Én a kettőt most keverve használom, mert még a két szín között van a sajátom (de nemsokára már csak a világosat fogom).



Ilyenek közvetlenül eldolgozás után. Itt már látszik, hogy a sötétebb nekem már túl sötét, de ha várunk 2-3 percet, ez a különbség még sokkal szembetűnőbbé válik.



Ez a kép 2-3 perccel a felvitel után készült és itt szerintem jól látszik, hogy a sötétebb szín a felvitel után tovább oxidálódik, így egy árnyalattal még sötétebbé válik (a világosabbnál nem találtam ilyen szembetűnő különbséget - bár ez utóbbi a valóságban egy kicsit rózsaszínesebb a saját bőrszínemnél, ez a különbség nem olyan szembeötlő).


Szóval akkor az összegzés: jó kis színezett hidratáló ez akkor, ha zsíros a bőröd és arra vágysz, hogy alapozónál valami könnyedebb dolog kerüljön az arcodra, amitől a bőröd tónusa egyenletesebbé válik (ebben ez a krém szerintem nagyon jó). Azzal számolni kell, hogy ha sok elkendőzendő kis pattanásod, bőrhibád van és emiatt jobban szereted az erős fedésű alapozókat, akkor valószínűleg ezt nem neked találták ki (más kérdés, hogy szerintem alapvetően az alapozóknak nem is a bőrhibák elfedése a feladata, arra ott vannak a korrektorok).

Nektek vannak tapasztalataitok ezzel vagy más BB krémekkel kapcsolatban?


15 comments:

  1. Ne aggódj, a szűk csőr is ugyanolyan maszatos lesz idővel..:) amúgy azérdekelne hogy összetevők között nincs különbség?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De most még nagyon örülök a szép tiszta kupaknak! :-))) Utánanézek az összetevőknek.

      Delete
  2. Nekem kombinált a bőröm, de a 'sima' krém is jó rá, bár ezt is ki szeretném próbálni, addig tuti nem fogom, amíg a másik megvan :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy neked a sima is bejött. Szerintem, ha elfogy, próbáld majd ki ezt is. Én nagyon szeretem benne, hogy olyan természetes hatású. :-)

      Delete
    2. Én most elbizonytalanodtam, hogy nem-e lenne jobb nekem is ez. :D Na ha elnyammogtam a mostanit akkor kipróbálom. :) Vagy hamarabb talán. :P

      Delete
    3. "Nem-e lenne..." :-D Bocs, ezen most csak azért röhögök, mert én is mindig így mondom, aztán a férjem meg évek óta vágja rá erre összevont szemöldökkel, hogy "Még mindig úgy jó, hogy NEM LENNE-E!!!" De attól függetlenül, hogy tudom, nekem mégis mindig "nem-e". :-D
      Egyébként azt nem tudom még, télre is elég lesz-e ez a krémecske(valószínűleg kell majd alá egy táplálóbb hidratáló is).

      Delete
    4. Jó az úgy, hogy nem-e lenne... :D A férjed van eltévedve, a menő csajszik így mondják! :D

      Delete
    5. Úúú, legbelül mindig sejtettem, hogy csúnyán félrevezet! :-D

      Delete
  3. Nagyon régóta szeretnék már BB krémet, a bejegyzésed újabb löket volt, hogy ideje lenne beszerezni egyet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bár azt nem ígérhetem Réka, hogy más bőrén is pont úgy működik majd, mint az enyémen, de egy próbát mindenképpen megér. :-)

      Delete
  4. még nem mertem kipróbálni....

    ReplyDelete
  5. Próba szerencse, Millám! :-)))

    ReplyDelete
  6. Augusztusban szereztem be ebből a világosabb árnyalatot. Elég hófehérke vagyok, a nyári "színemhez" nagyon szépen igazodott, és természetes is volt a finish, viszont csúnya kis pattanásokat okozott pár használat után. Szomorú szívvel a kukában landolt :(

    ReplyDelete
  7. Szia! Te árulod a BB krémet vaterán, vagy valaki kölcsönözte a képed?!!
    http://szepseg-egeszseg.vatera.hu/szepsegapolas_drogeria/dekorkozmetikum_smink/arc/bb_krem/garnier_bb_cream_miracle_skin_perfector_medium_1883346263.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem én árulom a BB krémeket a Vaterán. Felveszem a kapcsolatot az eladóval és megkérem, vegye le a képet. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet! :-)

      Delete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe