FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2013-01-08

ÚJÉVI SZÉPSÉGFOGADALMAK 1.

Találtam a TeenVogue honlapján egy összeállítást azokról az újévi szépségápolási fogadalmakról, melyeket ha betart az ember lánya, nagy az esélye rá, hogy még szebbé váljon. És a legjobb, hogy az összes pofonegyszerű, szinte magától értetődő  dolog, amit könnyű betartani, mégis sokan hajlamosak vagyunk elfeledkezni egyikről-másikról.


Az elkövetkező napokban mindet megosztom veletek. Lássuk tehát az elsőt...
 Igyál több vizet! Kenegetheted magad tonnaszámra jobbnál-jobb hidratáló krémekkel, ha a sejtjeid belülről szomjaznak (odáig bizony nem érnek el a krémek). Testünk közel 70%-a víz,  s ahhoz, hogy ilyen fincsi "lédúsak" maradjunk, napi legalább 1,5-2 liter folyadék (főként tiszta víz) elfogyasztására van szükség. Őszintén! A napi rohanásban megiszol ennyit?



Én például botrányosan rossz ivó vagyok (minden értelemben), így legtöbbször örülök, ha napi 1 liter lemegy, és így borítékolható az időről-időre felbukkanó nyomottság és tompa, de zavaró kis fejfájások a nap folyamán, hosszú távon pedig az idő előtti ráncocskák és a rugalmát vesztett bőr. Pedig ha szép, kisimult bőrre és friss elmére vágyunk, tényleg csak annyit kell tennie az embernek, hogy reggelente elhatározza, minden egyes pohár víz (2,5 dl) után húz egy strigulát a jegyzetfüzetébe és megfogadja, hogy minden egyes nap végére legalább 6 kis vonal fog díszelegni a papíroson (amire roppant büszke lesz). Vagy jól látható helyre kikészít a nap kezdetén egy legalább 1,5 literes ásványvizet és minden órában megpróbál elpusztítani egy pohárral. A cél persze az, hogy a nap végére az egész elfogyjon.
Idén picit megpróbálom magam én is összeszedni, hiszen ez az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb szépségápolási trükk és nekem már így 30 felett még inkább oda kell figyelnem arra, hogy jól kipárnázzam vizecskével a sejtjeimet.

Ti átlagosan mennyi folyadékot vesztek magatokhoz egy nap? Van valaki még rajtam kívül, akinek nem nagyon megy a vízivás?



13 comments:

  1. Szerencsére nekem nem igazán vannak ilyen folyadékbevitel problémáim, bár télen nem sok vizet iszok (a 2 pohár így is minimum megvan), de napi átlag 2 liter teát szerintem elfogyasztok.
    Nyáron viszont a víz is fogy (és szinte csak azt vagyok hajlandó a nagy melegben inni), 2-3 liter simán megvan :)
    Hirtelen meg is szomjaztam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irigy vagyok! Én meg állandóan elfelejtem! Térülök-fordulok, aztán már csak azt veszem észre, hogy este 9 és nekem a napi "betevőm" 2 kávé és kb. fél liter tea/víz volt. Szörnyű vagyok! A tea viszont tényleg egy sokkal izgalmasabb alternatíva azoknak, akiknek a víz a fülükön jön ki. :-D

      Delete
    2. Mondjuk neked gondolom annyiban más a helyzet, hogy órára nem viszel/vihetsz be innivalót. Vagy szabad közben is inni? :)

      Delete
    3. Igen, tanárkodás közben nem szoktam enni-inni (kivéve, ha mondjuk nagyon fáj a torkom - ez afféle tanárbetegség - és a hangszálaim életmentő tea-infúzión vannak)... de ez évente 1-2 alkalom. Az órák közti szünetekben meg szaladgálok, készülődök a következő órára és intézem az egyéb munkahelyi dolgokat. :-)

      Delete
  2. .en is rossz ivo vagyok, de az utobbi idoben figyelek hogy tobbet igyak. most az a technikam, hogy szep vagy erdekes uveg uvegeket veszek es abba toltom at a vizet a muanyag palackokbol. uvegbol sokkal jobban esik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valahogy én is jobban szeretek szép pohárból inni. Van egy gyönyörű, nagy 3 decis zöld vizespoharam a munkahelyemen, az valamelyest segít ivós hangulatba jönnöm, de az igazság az, hogy sokszor egyszerűen elfelejtem. :-/

      Delete
  3. Én általában napközben másfél litert iszom (nem csak vizet, de teát, ilyesmiket) plusz reggel kevéskét, este 5-6 decit :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akkor azért ilyen szép sima a bőröd. :-)

      Delete
  4. Mióta dolgozom nem megy az ivás, valahogy mindig más dolgom van, max 4 bögre tea az, amit megiszok (8-9 dl), itthon estére bekészítek fél liter vizet, az reggelre elfogy, szóval én sem viszem túlzásba...:/. régebben úgy csináltam, ahogy te is írtad, hogy bekészítettem magamnak a másfél l vizet és a nap folyamán simán elfogyott. Lehet vissza kellene térnem erre a technikára :)

    ReplyDelete
  5. Kávéval és minden nyavajával megvan a szükséges folyadékbevitel, de a kávé és a teák többsége is szárít, szóval ezzel nem sokra megyek. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, a kávé a vízhajtó hatása miatt elég becsapós, de szerintem egy kis zöld- vagy gyümölcstea csak jól jöhet. :-)

      Delete
  6. Eddig nem tudtam, hogy tanár vagy, nagyon jó a blogod egyébként! :) Már nagyon rég voltam diák (28 vagyok), de engem egyáltalán nem zavarna, ha a tanárom óraközben meg-meghúzná a vizesüvegét. Végülis nekik is joguk van a folyadékbevitelre, és nagyon is igazad van, egy szépségblogon nemcsak a külső, hanem a "belső" szépségről is írni kell!
    Volt egyszer egy kiscsoportos nyelvtanfolyamon egy német tanárom, nemcsak németet tanított, hanem igazi német is volt. Az a pasas mászkált mindig 1,5 literes vizesüveggel. És igen, óra közben, ha szükségét érezte, nem szégyellte haszálni is. Ehhez képest anno a jogi egyetemen egy 60 körüli prof mindenki előtt sz.rrá cikizett egy kiscsajt aki diszkréten bele mert kortyolni előadás közben a kis ásványvizébe. Azt mondta, h biztos vodka van az üvegben. Mekkora egy bunkó állat volt!!! Hajrá Letti, csak így tovább, 2013-ban ne felejts el vizet inni. Az egészség miatt is fontos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszik a blog!
      Nem csoda, hogy nem tudtad, hogy tanár vagyok, mert eddig összesen egyszer volt egy szösszenetnyi utalás rá. :-)
      http://colours-of-letti.blogspot.hu/2012/09/smink-back-2-school.html
      Ha nagyon akarnék vihetnék be vizet órára, de nem szoktam (a nagy magyarázásban úgyis elfelejtenék inni). Természetesen a diákok ihatnak bármikor egy-két kortyot, ha úgy érzik (más kérdés, hogy a kajálást már nem szeretem).
      Megígérem, hogy 2013 a hidratáltság éve lesz nálam! :-)

      Delete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe