FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2014-06-04

A PORONDON: CATRICE MADE TO STAY SMOOTHING LIP POLISH

Pár napja szereztem be ezt a kissé hosszadalmas nevű Catrice szájfényt, mert szerettem volna magamnak egy olyan tartós, jó kis terméket nyárra, ami igazgatás nélkül is hosszabb ideig fent marad és az idő előrehaladtával szépen, egyenletesen kopik (nem a szám két sarkába gyűlik, vagy húzódik végig demarkációs vonalként az ajkaim külső ívén egy kiadós evészet után).


Gondoltam, ezzel a szájfénnyel teszek egy próbát (1500 Ft-ot megért a kísérlet). Előrebocsátom, hogy nem 100%-ban tökéletes, de valahogy mégis nagyon a szívemhez nőtt, mert az előnyei (számomra) messze ellensúlyozzák a hátrányokat. Nézzük csak, miért...
Elsőként pár szót a csomagolásról (bár ez szerintem a legkevésbé lényeges eleme egy szájfénynek, abból a szempontból legalábbis mindenképp, hogy nem ezt viselem a számon, hanem azt, ami a tubusban van). Szerintem tetszetős, bár a kupak színe nem sokat mond a szájfény valódi árnyalatáról és furcsa, hogy a "8 órán át tartó szín" felirat pár nap használat után már erősen elkezdett kopni (de ez előbb-utóbb úgyis megtörténik).


 

Az angol felirat tanúsága szerint a szájfény hármas előnye: egy rúzs színe, egy ajakfilc tartóssága és egy szájfény csilli-villi finise találkozik egy termékben. Ezt spékelik meg még a nyolc órás tartóssággal. Egyébként ahogy az a képen látható, jelen esetben a 020-as Jen & Berry's  málnaszínű árnyalatáról van szó. (Jó-jó tudom, hogy most a csapból is a narancs folyik mint a nyár trendszíne, de nekem ez tetszett meg és kész.) Az én tapasztalataim a következők. Az applikátorral nagyon könnyű a precíz és egyenletes felvitel (pont annyi terméket vesz fel, amivel kényelmes dolgozni, nem tocsog a szájfényben, kifejezetten szeretem).



A szín szépen építhető (egészen áttetszőtől a sokkal intenzívebb, mélyebb bogyós árnyalatig), és a második-harmadik réteggel már masszív fényesség is jár. A szájra felvíve nem ragadós, inkább olyan kellemesen nedves, tápláló-ápoló érzetű. Az illatban van valami irritálóan szintetikus, ami az én orromnak kellemetlen, de felvitel után egy kis idővel már igazán nem zavaró.


A nyolc órás tartósság abszolút nem igaz (legalábbis esetemben biztosan nem). Ugyanis egy idő után (kb. 1-2 óra) elkezdi a szám beszívni és a szín lassan, egyenletesen kezd szelídülni, fakulni. Ezt azonban olyan szépen teszi, hogy meg tudom bocsátani, főként azért, mert remekül hidratál, nem ragad, nem gyűlik be a szájzugokba és még pár óra szelídülés után is szép, egyenletes csak éppen sokkal lágyabb színt ad az ajkaknak. Ja és felvitel után szinte alig hagy nyomot poháron, másnak a pofiján (ami külön előny most, hogy állandóan a kislányomat, Lujzát puszilgatom).


 Tökéletes? Nem. Szeretem? Nagyon. Mert fincsi érzés viselni és nagyon tetszik a színe (felvitel után és amikor már kicsit megkopott is).

Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a szájfénnyel? Van olyan terméketek, ami bár nem tökéletes, de a szívetekhez valamiért nagyon közel áll?




2 comments:

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe