FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-03-20

TAVASZRA HANGOLVA

El sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy a zimankós szürke télnek végre tényleg vége és beköszöntött a tavasz sok simogató napsütéssel és jókedvet adó meleggel. Ehhez a könnyed, friss tavaszi hangulathoz igazítottam a mai sminkemet is egy kis púderrózsaszínnel és üde zölddel körítve.


Azt kell mondjam, ennél egyszerűbb nem is lehetne ez a kis tavaszi smink, ami ugyan szájhangsúlyos, de az erősebb rózsaszín árnyalat az ajkakon semmiképpen sem tolakodó vagy harsány, pont csak annyira élénk amennyi a tavaszi pezsgéshez illik. Ez egyébként egy olyan smink, amit a legkevésbé rutinosok is könnyen fel tudnak varázsolni  az arcukra. Íme az általam használt termékek (megint külön ki fogom emelni, ami újdonság, vagy valamiért nagyon szeretem)...
ARC:

Astor Skin Match alapozó
Bourjous Healthy Mix korrektor
Rimmel Stay Matte púder
The Balm Bahama Mama Bronzer
Essence Legends of the Sky pirosító

SZEM:
Maybelline Volum' Express One by One szempillaspirál

Láthatjátok, hogy az arcon és a szemeken nincs semmi extra, az egyetlen új, pofonegyszerű elem az a Catrice highlighter tolla, amit a belső szemzugból indulva az alsó pillasor belső egyharmadán húztam végig. Ettől nyitottabb lett a tekintet és a jó hír az, hogy a tartósságra sem lehet panasz, hiszen hosszú órákon át remekül a helyén marad.

SZÁJ:
Carmex tégelyes ajakbalzsam
Max Factor Lip Liner szájkontúr ceruza (16 - Rose)
Maybelline Color Sensational rúzs (165 - Pink Hurricane)

A számon használt utolsó 2 terméknél van egy-két trükk, amit érdemes Nektek is alkalmazni, ha azt szeretnétek, hogy az ajakfestés minél tartósabb legyen (nálam túlélt egy családi ebédet).

Mielőtt az egész sminkelést elkezdeném, feldobok egy kis Carmex ajakápolót, s amikor az arcom minden részével kész vagyok és már csak a szám pingálása van hátra, letörlöm a maradékot, ami nem szívódott be. Aztán fogom a Max Factornak ezt az élénk rózsaszín (mondhatni pinkes) szájceruzáját és az egész számat beszínezem vele és jól bele is dörzsölöm a számba (ezért fontos, hogy az ajkak nem legyenek cserepesek, mert a cafatos rózsaszín ajkak nem túl mutatósak). Nekem eddig ez a fajta Max Factor szájkontúr egyébként atombiztosnak bizonyult.
Aztán fogom a Maybelline rúzsát és egy réteggel bevonom a már ceruzával alapozott ajkaim, majd az ujjacskáimmal jól belemasszírozom a rúzst a számba (finnyásabbak ecsetet is használhatnak az ujjuk helyett). A külső széleknél indulok (azt is elsatírozom, ne legyen éles kontúr, mert az elég nyanyás) és aztán befele haladok a dörzsölgetéssel (fordítva nem lesz jó, mert akkor maszatos lesz ott ahol a szád találkozik az azt körülvevő bőrfelülettel). Az alapos bőrbe dörzsöléstől lesz nagyon tartós a végeredmény (de a szád nem lesz olyan száraz, mintha egy tartós rúzst használtál volna).

Itt megnézhetitek az egyik Lisa Eldridge videóban is, hogyan is néz ki ez a szájdörzsölgetés (bizony, én sem magamtól vagyok ám ilyen okos). :-)


Ja és ez most a férjuramnak is tetszett (nem úgy, mint ez).


2 comments:

  1. Tényleg nagyon üde és friss hangulatot áraszt a smink, mondjuk valahogy neked eleve ilyen az arcod is azt hiszem:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon szépen köszönöm, Suzie! :-))) Ezek szerint tényleg működik a smink varázsereje, mert reggel amikor vakolatlanul a tükörbe nézek sok jelző eszembe jut a kinézetemmel kapcsolatban, de az 'üde' szó nincs köztük (a 'nyúzott' már annál inkább). :-D

      Delete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe