FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2011-08-29

SMINKTRENDEK 2011-2012 ŐSZ/TÉL (2. rész) - FÜSTÖLÖGJÜNK!

Folytatva a megkezdett sorozatot az aktuális őszi sminktrendekről, íme egy új alternatívája a drámai hatású füstös tekintetnek. Az új "smokey eye" azért izgalmas, mert meg van bolondítva egy kis bronzzal, lilával vagy arannyal, ami kifinomultabbá, egyszersmind izgalmasabbá teszi az összképet. Lássuk tehát, miről van szó!...
      

                     



FÜSTÖS BRONZ BABÁK


ALBERTA FERRETTI kifutóján csupa hatalmas szemű porcelánbaba vonult fel. Itt a szemhéjak bronzosan fényesek,  a felső és az alsó pillasor pedig egyaránt erősen festett. Mindezt egy halovány pasztell rózsaszín rúzzsal párosítják. Ha engem kérdeztek, nekem nagyon bejön ez a rengeteg ébenfekete pilla, bár odáig azt hiszem nem merészkednék, hogy olyan vastagon vigyem fel a spirált, hogy a szempilláim ilyen póklábszerűen összeragadjanak (ez élőben azért szerintem nem mutatna valami jól, bármennyire trendi is). Ezek a grafikus hatású masszív pillák egyébként a most újra reneszánszát élő hatvanas éveket idézik.



A BLUMARINE 2011-es őszi bemutatóján a modellek káprázatos csokoládé-bronz pillantásokkal hódítottak...

Csókos kis szájukra matt bézses-rózsaszín rúzs került, ami tökéletes kiegészítője a hangsúlyos szemeknek. Ehhez a szexi look-hoz pirosító helyett egy adag bronzosító dukál. Ami nekem nagyon tetszik ebben a sminkben, hogy az érzéki bronzos tekintettel és a napcsókolta orcákkal visszaidézi a nyárestéket izgalmát. Egy ilyen sminkben méltán érezheti magát egy pár órára napistennőnek magát az ember lánya. Nagyon szexi, nagyon ajánlom!


LILA FELHŐ

A MARNI kifutóján a bronzos árnyalatokkal szemben az érzéki lila árnyalatokat részesítették előnyben. A szemek festésének alapja az ibolyaszín ceruza, mellyel a szemeket alul-felül kontúrozzák. A smink modernségét a kézzel satírozás és a szempillafestés teljes elhagyása adja. Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim, mert szerintem egy sminkből a szempillaspirált kihagyni az esetek nagy többségében vétek. Így ha nem is egy ütős ébenfeketét, de egy szolidabb barna spirált én mégis passzintanék hozzá. 
.

A lila kontúr egyébként kék és barna szemhez is tuti befutó lehet. Az egyetlen alapelv , amit érdemes szem előtt tartani az árnyalat kiválasztásánál az, hogy kék szeműeknek melegebb árnyalatú, bordóba hajló lilákkal, míg barna szeműeknek hideg, kékes alaptónusú árnyalatokkal érdemes kísérletezni (ezek emelik ki a szem természetes színét).


CSÁBÍTÓ CSOKOLÁDÉ ÉS KARAMELL

A CHLOÉ kifutóján elbűvölő, csokitekintetű modellek vonultak fel. Itt a füstös tekintet alapszíne az érzéki csokoládébarna. Nincsenek határozott vonalak, csak finoman eldolgozott árnyékolás és egy kevés bronzszínű ceruza a pillasor belső vonalán. Az orcák majd kicsattannak az egészségtől - köszönhetően a bronzosítónak és az ügyesen megrajzolt szeplőknek. Igen, rajzolt szeplők! Ezt az elképzelést kissé kockázatosnak, de egyben nagyon bájosnak is tartom (a megfelelő életkorhoz, szem- és hajszínhez igazítva). Miután a szemek csokoládészínben lubickolnak, az ajkakra már csak egy finom karamell árnyalatú szájfény kerül.


DRÁMAKIRÁLYNŐK DIADALA

A "smokey eye" legizgalmasabb újraértelmezését a DSQUARED2 bemutatója tartogatta. Itt a füstös szemek merész metál fényben, arany és rozsda árnyalatokban tündökölnek. Gyönyörűen fénylő, titokzatos tekintet érhető el ezzel a kicsit sem szégyenlős sminkkel. A színek nagyon izgalmasak, a formák pedig merészen rusztikusak - igazi "femme fatale"-hoz illőek. Sőt mi több, itt még az ajkak sem szégyenlősködnek: érzéki árnyalatokban tündökölnek.



Hasonló tematikájú "look" jelent meg ROBERTO CAVALLI bemutatóján is. Itt Pat McGrath öltöztette a modellek tekintetét tonnányi feketébe, rézszínbe és aranyba. Itt a szájak teljesen színtelenek maradtak. A kulcsszavak mindkét kifutón: merészség, csillogás és extravagancia mesterfokon.

Összegzésként tehát elmondható, hogy idén ősszel, ha érzéki sminkre vágysz, válaszd a "smokey eye" valamelyik újragondolt változatát. A sok lehetőség között biztos megtalálod a hozzád leginkább illőt. 

Jó próbálgatást!

2 comments:

  1. Kedves Cerwezza! Kívánságod számomra parancs: már meg is találhatod a legfrissebb bejegyzést. :-)

    ReplyDelete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe