FISHY

Keresés a Blogon / Search This Blog

2012-05-26

MENYASSZONYI PRÓBASMINK 2.0

Az elmúlt pár nap elég eseménydúsra sikeredett, így sajna a blogolásra nem jutott már idő, de ma visszatér minden a rendes kerékvágásba. Már írtam egyszer nektek egy kedves barátnőmről, aki épp a közelgő esküvőjére készül. Igen, ez az ő gyönyörű szeme. :-)



Engem ért az a megtiszteltetés, hogy megtisztelt a bizalmával és én készíthetem majd a menyasszonyi sminkjét. Legutóbb készítettem neki egy próbasminket (ha még nem láttátok megnézhetitek IDE kattintva), s ma egy újabb sminkpróbának futottunk neki. Stílszerűen egy esküvőre volt hivatalos. :-)

A kérése az volt  Riának (mert Mária a becses neve), hogy a klasszikus menyasszonyi smink hagyományait követve ne legyen rajta semmi túl színes vagy hangsúlyos. Így azt céloztuk meg, hogy természetes, ragyogást kölcsönző árnyalatokkal fogom kiemelni arca szép vonásait. Jöjjenek a képek és a használt termékek (ha rákattintotok a kiemelt termékekre, azokat részletesebben bemutató régebbi bejegyzésekhez juthattok)...





Mielőtt elkezdtem volna az alapozást, áttöröltem Ria arcát a Bioderma Sensibio H2O tisztító arclemosójával. Ezután kényeztettem egy kicsit a bőrét egy borsónyi Clinians Age Beauty szérummal és ezt követte szintén csak egy borsónyi Avon MagiX bőrtónusjavító sminkalap.

A bőr egységessé tételéhez Ria saját alapozó fluidját (egy Vichy AeraTeint-et)használtam, de mivel mostanában többször volt szolizni és kicsit barnább már a bőre az alapozójánál, ezért belekevertem egy pici Vichy Dermablend korrekciós alapozót (a 35-ös 'Sand' árnyalatból). Ez a kis "alapozóházasítás" azért is jó, mert a Dermablend alapozóknak remek fedőképességük van, így szép egyenletes lett a bőr összképe.

Korrektornak a nálam mostanában állandóan porondon lévő Bourjois Healthy Mixét használtam (Az 52-es 'medium radiance' árnyalatot). 


A szemek esetében egy Avon szemhéjpúder játszotta a főszerepet: a True Color négyes paletták közül a 'Cocoa Dreams' névre keresztelt összeállítás. Szinte a szemek teljes sminkje ezzel készült, csak a szempillák tövében egészítettem ki egy sötét lilásbarna színnel a MUA Heaven and Earth palettájából

Szemkontúrozáshoz először az alsó és a felső pillasoron is végigmentem az Avon Supershock gél állagú szemhéjceruzái közül a 'Golden Fawn' nevű árnyalattal, majd a külső egyharmadban (alul és felül is) szorosan követve a pillasort húztam egy nagyon vékony vonalat ugyanennek a ceruzának a 'Blackberry' árnyalatával.

Szempillaspirálnak a Maybelline One by One Volume Express szempillaspirálját választottam 'Satin Black' árnyalatban (és két rétegben).


Ó igen, és még egy fontos termék: a belső szemzugot a Catrice Made to Stay Highlighter ceruzájával derítettem, s tettem vele Ria tekintetét még ragyogóbbá.


Púderezéshez a Rimmel Stay Matte 001-es 'Transparent'-jét választottam, majd az orcákra Ria barackos-bronzos Bourjois pirosítója került (sajnos nem jegyeztem meg az árnyalat nevét), kontúrozáshoz pedig a The Balm Bahama Mama bronzosító púderét használtam.


Ajakszínezés tekintetében Ria a natúr hatású árnyalatokkal szimpatizál, míg én nagy erőbedobásokkal próbálom rábeszélni egy kicsit erőteljesebb árnyalatra (ami szerintem az esküvői  képeken nagyon jól mutatna majd). Ria az eddig szereplő képeken látható Avon 24K Gold (Golden Peach) szájfény mellett tette le a voksát. Ami élőben tényleg gyönyörűséges árnyalat, de szerintem képeken talán túl visszafogottnak látszik.

Én az alábbi két képen látható rúzst is szerettem volna kipróbálni rajta. Ez egy vadi új szerzemény (olyan új, hogy még nem is írtam róla, mert tegnap szereztem be). Ez a Catrice Ultimate Shine rúzscsaládjának 110-es 'Shy Flamingo' árnyalata (amiért én most személy szerint nagyon odavagyok). Viszont a képen is látszik, hogy Ria nincs nagyon meggyőzve a szín létjogosultságáról az esküvője napján.

Ti melyikre ajakszínre voksoltok?




10 comments:

  1. A 2.rúzs sztem sokkal melegebb hangulatúvá teszi az arcát:) Addig még biztosan barnul a menyasszony(pedig már most is egész jó), én ezt választanám:)

    ReplyDelete
  2. A 2. rúzsra voksolok én is, sokkal élettel-telibb lesz az arca tőle!:)

    ReplyDelete
  3. Ugye, lányok? Én is így látom. :-)))

    ReplyDelete
  4. Nagyon szép, de szerintem az első rúzs jobb :$

    ReplyDelete
  5. Nekem is picit jobban tetszik az 1-es. Tudom, h visszafogottabb, de ez a narancsos nekem nem illik a szemfestékhez.
    Végül ilyen lesz inkább a szeme, nem a bronzosabb vonal (1 kör)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez még csak a 2. próbasmink és még a következő hetekben lesz egy-kettő, aztán a legvégén Ria dönti el, melyik a kedvence :-)

      Delete
  6. Véletlenül nem délután 3-ra volt hivatalos egy görög-katolikus templomi szertartásra? Az ifjú pár középiskolában egymás osztálytársa volt (egyetemen csoporttársak), és talán Ria is az osztálytársuk volt? Mondjuk ez csak tipp, de mintha láttam volna a helyszínen. :)

    Egyébként a második rúzs szerintem túlságosan eltereli a figyelmet a szemekről.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utánaérdeklődök. :-)

      Delete
    2. Sikerült végre utánaérdeklődnöm, sajna nem őt láttad.

      Delete

MAGAMRÓL/ ABOUT ME:

My photo
Hungary
Szabadidőmben nagy szerelmemmel a sminkkel foglalatoskodok: make-up site-okon barangolok, termékeket gyűjtök be és tesztelek... és most már blogot is írók erről! Jó szórakozást! :-) I spend my free time with my favourite thing: make up. I search for interesting beauty sites, blogs and videos. I collect and test beauty products... and from now on I also write about all this stuff. I hope you'll enjoy it! :-)

TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Globe